Sallad med nobisdressing

Du behöver 100 g babyspenat 100 g rucolasallad solrosskott ca 45 g 250 g sparris kokt grön 10 st cocktailtomater delade 1 st mango Nobisdressing:...

Du behöver

  • 100 g babyspenat
  • 100 g rucolasallad
  • solrosskott ca 45 g
  • 250 g sparris kokt grön
  • 10 st cocktailtomater delade
  • 1 st mango

Nobisdressing:

1 st ägg
1 st äggula
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
0.5 tsk dijonsenap
rapsolja gärna en som är rund och nötig i smaken
1 msk schalottenlök riven
0.5 st vitlöksklyfta riven
0.5 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Nobisdressing: Lägg ner ägget i kokande vatten och låt det koka i exakt 3 minuter. Spola snabbt av det i kallt vatten. Knäck ägget och gröp ur innehållet i en skål. Tillsätt en äggula, salt, peppar, vinäger, senap och vispa ner oljan i en fin stråle med en elvisp.

2
Smaksätt dressingen med schalottenlök, vitlök och parmesanost och häll över i en dressingflaska vid servering.

3
Skölj babyspenat, rucolasallad och solrosskott och låt rinna av på en ren handduk. Fördela salladen på stort fat och toppa med sparris tomathalvor och skalad och skivad mango. Servera dressingen till salladen.


Kommentar:
Vill du ha en matigare sallad – stek två paket bacontärningar och lägg på toppen.

Scroll to Top