RECEPT FRÅN HJ

Sallad med grillade nektariner, mozzarella och färska hallon

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 skiva surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 4 st nektariner
  • 70 g småbladssallad
  • 125 g färska hallon
  • 2 st mozzarella
  • örter
  • Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st stor lime
  • 1 st schalottenlök
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Smula sönder brödet smått och stek det knaprigt i olja i en stekpanna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär bitar av nektarinerna runt dess kärna och grilla bitarna till fin färg.

2

Fördela sallad, nektariner, hallon och mozzarella, bruten i mindre bitar, på ett fat och skeda över dressingen. Toppa med brödsmulorna och örter. Salta och peppra.


Recept