Salamipaj

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl havrekli 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
0.5 dl havrekli
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
150 g fetaost
10 skiva salami
5 st marinerade soltorkade tomater
1 msk färsk basilika
15 st svarta oliver
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Garnera med:

0.5 st paprika röd och grön
basilika
6 skiva salami
6 st svarta oliver

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp mjöl, havrekli och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas smulor. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en degboll.

2
Ta upp bollen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant. Plasta och låt stå i kylen i 30 minuter.

3
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, i 10 minuter

4
Ansa och skär purjolöken i skivor, skala och skiva vitlöksklyftan. Fräs löken mjuk i en stekpanna med smör. Fördela i pajskalet.

5
Tärna fetaosten och hacka salamin, de soltorkade tomaterna och basi-likan. Lägg över löken och fördela oliverna ovanpå.

6
Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

7
Garnera med paprika i bitar, basilika och rosor av salami fyllda med oliver. Servera med sallad.

Scroll to Top