Du behöver
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk fibrex
- 3 dl rena havregryn
- 1 dl lingonsylt
- 2 msk rapsolja
- 3 tsk salt
- 600 g glutenfri mjölblandning (ca 10 dl), fin
- rena havregryn
Ugn: 250º
Gör så här
1
Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter.
2
Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
3
Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar på lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och strö över havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.