Saftiga havre- & lingonbullar

Bästa mellanmålet för små hungriga magar.

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk fibrex
  • 3 dl rena havregryn
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk salt
  • 600 g glutenfri mjölblandning (ca 10 dl), fin
  • rena havregryn

Ugn: 250º

Gör så här

1
Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter.

2
Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

3
Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar på lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och strö över havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

Scroll to Top