Du behöver
- 200 g hasselnötter
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 krm vaniljpulver
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnera med:
kokosspån
jordnötssmör
Ugn: 175°
Gör så här
1
Mal nötterna i mandelkvarn och mixa inte i matberedare. Då finns risk att kakan blir platt och kompakt. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp.
2
Blanda de malda nötterna med mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i ca 35 minuter. Låt kakan svalna 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
3
Låt kakan svalna. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och kokosspån.
Det finns inget som går upp emot en skiva ljummen nötkaka. Dessutom håller sig kakan saftig länge.