Saftig nötkaka

Du behöver 200 g hasselnötter 3 st ägg 1.5 dl strösocker 2 krm vaniljpulver 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Garnera med: kokosspån jordnötssmör Ugn:...

Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnera med:

kokosspån
jordnötssmör

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal nötterna i mandelkvarn och mixa inte i matberedare. Då finns risk att kakan blir platt och kompakt. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp.

2

Blanda de malda nötterna med mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i ca 35 minuter. Låt kakan svalna 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

3

Låt kakan svalna. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och kokosspån.


Kommentar:
Det finns inget som går upp emot en skiva ljummen nötkaka. Dessutom håller sig kakan saftig länge.

Scroll to Top