Du behöver
- 4 st morötter (oskalad vikt 200 g)
- 200 g hasselnötskärnor
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0.5 dl hett vatten
- 1 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk apelsinskal rivet
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 3/4 l med glutenfritt mjöl. Riv morötterna i den grovlek du ser på bilden och mal nötkärnorna (OBS! mal, mixa ej).
2
Vispa upp äggen och tillsätt socker och vatten. Vispa till en luftig smet. Tillsätt mjölmixen tillsammans med bakpulver, apelsinrasp, de rivna morötterna och de malda nötterna.
3
Skrapa ned smeten i formen och grädda i ca 45 minuter på andra falsen nerifrån. En saftig och god kaka som kan frysas!