RECEPT FRÅN HJ

Saftig choklad­kaka med kaffe­glasyr

Kaffe och choklad, en oemotståndlig kombination! Toppa med krämigt tjock glasyr och hyvlad choklad.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr

  • 40 g smält smör
  • 2.5 msk kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • Garnera med

  • hyvlad choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker, kakao och bikarbonat i en skål. Tillsätt olja, ättiksprit, vatten och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

2

Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ­ugnen i 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

3

Glasyr: Blanda smör, kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en tjock glasyr. Häll den över kakan.

4

Garnering: Toppa med hyvlad choklad.


Recept