Saffranssill

Du behöver 4 st fil matjessill 1 dl vispgrädde 1.5 dl majonnäs 0.5 g saffran 3 cm chilipeppar urkärnad och finhackad 0.5 dl ättiksgurka hackad...

Du behöver

  • 4 st fil matjessill
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 g saffran
  • 3 cm chilipeppar urkärnad och finhackad
  • 0.5 dl ättiksgurka hackad
  • salt peppar

Garnering:

0.5 dl gräslök fint skuren
chilipeppar i ringar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt filéerna rinna av och skär dem sedan i sneda, smala bitar.

2
Vispa grädden tjock. Blanda samman majonnäs och saffran. Vänd ner grädden i majonnäsen.

3
Tillsätt chili, gurka och sill. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och garnera med gräslök och chili.

Scroll to Top