RECEPT FRÅN HJ

Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • stor gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris
  • stora tomater
  • citron
  • strösocker
  • olivolja
  • 1 burk vita bönor
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.

2

Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.

3

Det blir godast om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.

4

Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomat- och bönsalladen till risotton.


Recept