RECEPT FRÅN HJ

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 1 st saffran kuvert
  • 1 st sockerbit
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • Garnera med:

  • 5 st pepparkakor
  • granatäppelkärnor finns även i frysdisken

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen grovt. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel.
2
2. Koka upp grädde, mjölk, socker och saffran. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Fördela i 10 små glas. Låt stå kallt för att stelna i 3 timmar. Garnera med krossade pepparkakor och granatäpplekärnor.

Recept