RECEPT FRÅN HJ

Saffranskolakakor

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
48 stycken

Du behöver

  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk rom
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda saffran och rom. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och sirap. Blanda i saffran.

2

Blanda bakpulver, mjöl och havregryn och rör ner i smeten. Blanda till en deg.

3

Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder lika långa som plåten, 40 cm. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.

4

Grädda mitt i ugnen i ca 9 minuter. Skär de varma längderna i sneda snitt.


Recept