Saffranskladdkaka med lingon

Härligt krämig saffranskladdkaka med lingon.

12 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 100 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl frysta lingon
  • mandelspån

Servera med

vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och rör i saffran. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.

2

Rör samman ägg och socker i en skål. Blanda i chokladsmöret och mjöl och rör om till en smet.

3

Häll smeten i en smord form, 20 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över lingon och mandelspån.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan kallna helt innan den serveras med grädde.

Scroll to Top