RECEPT FRÅN HJ

Saffransfisk med fänkål och tomater

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 600 g vit fiskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 st fänkål
  • liten gul lök
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

2

Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.

3

Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.


Recept