Du behöver
- 800 g potatis
- 600 g vit fiskfilé
- 0.5 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 st fänkål
- liten gul lök
- 0.5 g saffran
- 1 msk olivolja
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
2
Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.
3
Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.