Saffransbullar med vaniljfyllning

Använd samma deg som till lussekatterna.

Du behöver

Vaniljkräm:

2 st äggulor
2 msk socker
1.5 msk potatismjöl
1.5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj

Vid servering:

smält smör
strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Följ beredningen på lussekatter till och med punkt 2.

2
Fyllning: Blanda äggulor, socker, potatismjöl, mjölk och grädde i en kastrull. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Obs! Den får inte koka. Låt krämen svalna och smaksätt med vaniljsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till stora plattor och skär varje platta 25 i rutor. Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje ruta vik in hörnen och tryck till. Lägg bullarna i formar med den släta sidan upp och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Grädda i 10 minuter. Pensla med smält smör och doppa dem i socker vid servering.

Scroll to Top