Du behöver
Vaniljkräm:
2 st äggulor
2 msk socker
1.5 msk potatismjöl
1.5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Vid servering:
smält smör
strösocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Följ beredningen på lussekatter till och med punkt 2.
2
Fyllning: Blanda äggulor, socker, potatismjöl, mjölk och grädde i en kastrull. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Obs! Den får inte koka. Låt krämen svalna och smaksätt med vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till stora plattor och skär varje platta 25 i rutor. Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje ruta vik in hörnen och tryck till. Lägg bullarna i formar med den släta sidan upp och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Grädda i 10 minuter. Pensla med smält smör och doppa dem i socker vid servering.