Saffransbrulé med färska fikon

Du behöver 1 st vaniljstång 0.5 g saffran 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 0.5 dl ljust muscovadosocker 4 st äggulor Garnering: 2 msk råströsocker...

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 4 st äggulor

Garnering:

2 msk råströsocker
fikon färska
färsk mynta

Ugn: 150º

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner de svarta fröna i en kastrull. Tillsätt stött saffran, grädde, mjölk, ¼ dl av sockret och vaniljstången.

2
Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt den dra i 10 minuter med locket på.

3
Vispa äggulorna och resten av sockret. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning.

4
Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar à 1½ dl. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll den med hett vatten så att det når upp till halva höjden av formarna.

5
Grädda i nedre delen av ugnen tills krämen har stannat, ca 40 minuter. Låt svalna och förvara sedan formarna i kylen.

6
Strö över råströsockret och bränn av med en gasolbrännare så att brulén får en karamelliserad yta. Dekorera med klyftor av fikon och färsk mynta.

Scroll to Top