Saffransbrûlé

Du behöver 1 st vaniljstång 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 0.5 g saffran 6 st äggulor 1 dl socker Bränning: socker Servera med: 1...

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 st äggulor
  • 1 dl socker

Bränning:

socker

Servera med:

1 st päron
1 dl glögg

Ugn: 180°

Gör så här

1
Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vanilj-stång, vaniljfrön, grädde och mjölk i en kastrull och koka upp.

2
Ta kastrullen från värmen och lägg i saffran. Låt dra i 15 minuter.

3
Vispa ihop äggulor och socker och vispa ner i gräddsmeten. Sila och häll upp i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna med vatten. Grädda i 50 minuter eller tills krämen stelnat. Låt kallna.

4
Skala päronet och skär det i bitar. Koka päron och glögg i 10 minuter.

5
Strö över socker på brûléerna och bränn med en gasolbrännare eller “bränn” dem överst i ugnen på högsta värme. Servera glöggpäronen till.

Scroll to Top