Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 0.5 g saffran
- 6 st äggulor
- 1 dl socker
Bränning:
socker
Servera med:
1 st päron
1 dl glögg
Ugn: 180°
Gör så här
1
Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vanilj-stång, vaniljfrön, grädde och mjölk i en kastrull och koka upp.
2
Ta kastrullen från värmen och lägg i saffran. Låt dra i 15 minuter.
3
Vispa ihop äggulor och socker och vispa ner i gräddsmeten. Sila och häll upp i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna med vatten. Grädda i 50 minuter eller tills krämen stelnat. Låt kallna.
4
Skala päronet och skär det i bitar. Koka päron och glögg i 10 minuter.
5
Strö över socker på brûléerna och bränn med en gasolbrännare eller “bränn” dem överst i ugnen på högsta värme. Servera glöggpäronen till.