Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Du behöver 2.5 dl vispgrädde 2.5 dl mjölk 0.5 dl flytande honung 0.5 g saffran 0.5 msk mörk rom äggulor 1 dl strösocker Hallonsås 200...

Du behöver

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk mörk rom
  • äggulor
  • 1 dl strösocker

Hallonsås

200 g fryst hallon
1 dl florsocker

Gör så här

1

Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och eventuellt rom i en kastrull.

2

Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i till exempel ett kallt vattenbad.

3

Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt eventuellt stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e minut tills den är krämig och helt frusen.

4

Hallonsås:  Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om du önskar såsen helt slät.

Scroll to Top