Ryggbiff med rödlökschutney

Du behöver 2 st ryggbiff salt svartpeppar 1 msk matfett Rödlökschutney: 2 st rödlökar 1 st äpple 1 msk rapsolja 0.5 dl rött vin eller...

Du behöver

  • 2 st ryggbiff
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett

Rödlökschutney:

2 st rödlökar
1 st äpple
1 msk rapsolja
0.5 dl rött vin eller 1 msk rödvinsvinäger och ca 2 msk vatten
1 tsk ättiksprit 12 %
1 msk honung
salt svartpeppar

Servera med:

potatisklyftor tänk på att börja med potatisen eftersom de tar längst tid

Ugn: 175 grader

Gör så här

1
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skal och kärna ur äpplet och skär det i tärningar.

2
Fräs rödlöken i olja. Tillsätt urkärnat äpple och smaksätt med rött vin, ättiksprit och honung. Låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Rumstemperera och torka av biffarna. Salta och peppra. Stek köttet i matfett 2–3 minuter per sida. Servera köttet i stora bitar med rödlök-schutney och ugnsrostade potatisklyftor.

4
Ugnsrostade potatisklyftor: Skala och skär 400 g potatis i klyftor, blanda med 1/2 msk olivolja i en ugnssäker form och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen, ca 20 minuter på 250º.

Scroll to Top