Du behöver
- 2 msk kakao
- 0.5 dl potatismjöl
- 0.5 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker + 1
Fyllning:
100 g mörk blockchoklad
0.75 msk vispgrädde
0.5 msk flytande fett
Ugn: 250º
1 rulltårta
Gör så här
1
Klä en långpanna som är 20×30 cm med bakplåtspapper. Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål.
2
Vispa ägg och 2 dl socker poröst. Sikta ned de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om så att allt blandar sig
3
Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i 7 minuter. Stjälp upp kakan och sockra lätt med ca 1/2 msk socker. Låt svalna.
4
Fyllning: Bryt söder chokladen och låt den smälta i en kastrull. Tillsätt grädden och fettet och koka samman. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt.