RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med tryffelfyllning (glutenfritt)

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 msk kakao
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker + 1
  • Fyllning:

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 0.75 msk vispgrädde
  • 0.5 msk flytande fett
  • Ugn: 250º

    1 rulltårta

Gör så här

1
Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål.
2
Vispa ägg och 2 dl socker poröst. Sikta ned de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om så att allt blandar sig
3
Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i 7 minuter. Stjälp upp kakan och sockra lätt med ca 1/2 msk socker. Låt svalna.
4
Fyllning: Bryt söder chokladen och låt den smälta i en kastrull. Tillsätt grädden och fettet och koka samman. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt.

Recept