Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
Fyllning:
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
150 g nougat t ex Odenses nougat eller Guldnougat
Garnera med:
vispgrädde
nougat
Ugn: 225°
10 skivor
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en slät smet.
2
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna.
3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Tillsätt nougaten i bitar, den måste vara riktigt mjuk, och rör ihop. Bred nougatkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och nougat.