Rulltårta med nougatfyllning

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Fyllning: 100 g smör 1.5 dl florsocker 1...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
150 g nougat t ex Odenses nougat eller Guldnougat

Garnera med:

vispgrädde
nougat

Ugn: 225°

10 skivor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en slät smet.

2
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna.

3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Tillsätt nougaten i bitar, den måste vara riktigt mjuk, och rör ihop. Bred nougatkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och nougat.

Scroll to Top