RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med nougatfyllning

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • Fyllning:

  • 100 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 150 g nougat t ex Odenses nougat eller Guldnougat
  • Garnera med:

  • vispgrädde
  • nougat
  • Ugn: 225°

    10 skivor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en slät smet.
2
Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna.
3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Tillsätt nougaten i bitar, den måste vara riktigt mjuk, och rör ihop. Bred nougatkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och nougat.

Recept