Rulltårta med mintchoklad

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Fyllning: 150 g smör 2 dl florsocker 1...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning:

150 g smör
2 dl florsocker
1 st äggula
10 st After eight mintchoklad

Garnera med:

vispgrädde
After eight mintchoklad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör om till en smet.

2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kallna.

4
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och rör ihop. Hacka mintchokladen fint och blanda ner i krämen. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från lång-sidan. Garnera med vispad grädde och mintchoklad.

Scroll to Top