RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med mintchoklad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • Fyllning:

  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 10 st After eight mintchoklad
  • Garnera med:

  • vispgrädde
  • After eight mintchoklad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör om till en smet.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kallna.
4
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och rör ihop. Hacka mintchokladen fint och blanda ner i krämen. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från lång-sidan. Garnera med vispad grädde och mintchoklad.

Recept