Du behöver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- strösocker
Fyllning:
1.5 dl lemon curd finns att köpa färdig
2.5 dl vispgrädde
150 g hallon
Garnera med:
vispgrädde
hallon
Ugn: 225°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 7 minuter.
3
Strö på socker och vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan kallna under plåten.
4
Fyllning: Bred lemon curd på bottnen. Vispa grädden och bred ovanpå. Strö över hallon och rulla ihop. Skär i bitar och garnera med vispad grädde och hallon.