Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 msk kokande vatten
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma
Fyllning
250 g kvarg
0.5 dl hallonsylt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner vattnet.
2
Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kardemumma och sikta ner i smeten.
3
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
4
Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
5
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Lossa bakpappret och låt svalna.
6
Fyllning: Rör ihop kvarg och sylt och bred på kakan.
7
Rulla ihop från långsidan.