RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med kardemumma och hallon

Rulltårta med kvarg och hallonsylt. Garnera med färska hallon och citronmeliss.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 30 minuter
12 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk kokande vatten
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Fyllning

  • 250 g kvarg
  • 0.5 dl hallonsylt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner vattnet.

2

Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kardemumma och sikta ner i smeten.

3

Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

4

Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

5

Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Lossa bakpappret och låt svalna.

6

Fyllning: Rör ihop kvarg och sylt och bred på kakan.

7

Rulla ihop från långsidan.


Recept