RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med karamellfyllning

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk marianne crush
  • 0.5 dl mjölk
  • Fyllning:

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 1 dl marianne crush
  • Ugn: 250º

    Det här behövs till 1 rulle:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och crush. Blanda ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
4
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
5
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
6
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt äggula och crush.
7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rullen ligga kallt en stund innan den ska skäras upp.

Recept