Rulltårta med karamellfyllning

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk marianne crush 0.5 dl mjölk Fyllning: 100 g smör...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk marianne crush
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning:

100 g smör rumstempererat
1 dl florsocker
1 st äggula
1 dl marianne crush

Ugn: 250º

Det här behövs till 1 rulle:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och crush. Blanda ner det i smeten. Tillsätt mjölken.

3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.

4
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

5
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.

6
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt äggula och crush.

7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rullen ligga kallt en stund innan den ska skäras upp.

Scroll to Top