Rulltårta med kaffekräm

Här använder vi potatismjöl med läckert resultat. Fyll med din favoritfyllning!

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: knappt 250°

Fyllning:

1.5 dl kaffegrädde
2 st äggulor
1 msk strösocker
1.5 tsk Nescafé (1 portion espressopulver)
2 tsk kakao
1.25 msk potatismjöl

Det här behövs:

Gör så här

1
Klä en långpanna, 20×30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.

2
Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten.

3
Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 7 minuter.

4
Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar.

5
Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Värm nästan till kokpunkten under omrörning. Krämen ska tjockna men inte skära sig.

6
Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.

Scroll to Top