Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 msk potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Ugn: knappt 250°
Fyllning:
1.5 dl kaffegrädde
2 st äggulor
1 msk strösocker
1.5 tsk Nescafé (1 portion espressopulver)
2 tsk kakao
1.25 msk potatismjöl
Det här behövs:
Gör så här
1
Klä en långpanna, 20×30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.
2
Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten.
3
Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 7 minuter.
4
Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar.
5
Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Värm nästan till kokpunkten under omrörning. Krämen ska tjockna men inte skära sig.
6
Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.