Rulltårta med jordnötskräm

Den godaste rulltårtan har smak av choklad och är fylld med en oemotståndlig jordnötskräm. Den är dessutom glutenfri!

15 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Jordnötskräm

100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 dl jordnötssmör
½ dl vispgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda om.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt ligga en stund. Lossa sedan pappret. Låt svalna.

4

Jordnötskräm: Vispa smör, vaniljsocker och florsocker till en fluffig smet. Vispa i jordnötssmör och grädde. Vill du garnera rulltårtan med jordnötskrämen gör du en halv sats till av fyllningen. Välj jordnötssmör med eller utan bitar.

5

Bred krämen över bottnen och rulla ihop. Dekorera eventuellt med jordnötskräm, jordnötter och smält choklad. Låt vila en stund innan den skivas upp.

Scroll to Top