RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med citronfyllning

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk filmjölk
  • rivet skal av 1
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl lemoncurd
  • 125 g blåbär
  • Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • blåbär

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten.

2

Blanda försiktigt ner filmjölk och citronskal. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

4

Vispa grädden och vispa i mascarponen. Rör i lemoncurd. Bred på en del av fyllningen och strö över blåbär. Rulla ihop.

5

Skär rulltårtan i 10 bitar. Vispa grädden och vispa i resten av fyllningen. Garnera med gräddfyllningen och toppa med jordgubbar och blåbär.


Recept