Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk filmjölk
- rivet skal av 1
Fyllning
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1 dl lemoncurd
125 g blåbär
Garnering
2 dl vispgrädde
jordgubbar
blåbär
Gör så här
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten.
Blanda försiktigt ner filmjölk och citronskal. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt bottnen svalna under långpannan.
Vispa grädden och vispa i mascarponen. Rör i lemoncurd. Bred på en del av fyllningen och strö över blåbär. Rulla ihop.
Skär rulltårtan i 10 bitar. Vispa grädden och vispa i resten av fyllningen. Garnera med gräddfyllningen och toppa med jordgubbar och blåbär.