Rulltårta med chokladbollsfyllning

Mjuk rulltårta med krämig chokladbollsfyllning blir en riktigt festlig fika. Dekorera med exta chokladbollar!

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

150 g färskost
75 g smör
1 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
3 msk kakao
1.5 dl florsocker

Chokladbollar

100 g smör
1 dl strösocker
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
kokosflingor

Garnering

smält choklad
kokos

Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.

2

Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Strö kokosflingor över kakan. Vänd upp på bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

3

Mixa färskost, smör, havregryn, kaffe och kakao till en krämig fyllning. Rör försiktigt i florsocker. Bred fyllningen över bottnen och rulla ihop.

4

Vispa smör och socker krämigt. Rör i kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Rulla små bollar och rulla dem i kokos. Låt stelna 1 timme i kylskåp. Ringla smält choklad över rullen och garnera med chokladbollar och kokos.

Scroll to Top