Rullrån

Du behöver 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 dl vatten 1 dl smält smör avsvalnat Gör så här 1 Rör socker, mjöl, vatten och...

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl smält smör avsvalnat

Gör så här

1
Rör socker, mjöl, vatten och smör till en slät smet. Låt svälla, ca 10 minuter.

2
Värm ett rånjärn på spisen. Lägg ca 1 msk smet i järnet, bred ut och tryck ihop rånjärnet. Grädda ca 1 min per sida. Spisplattan ska vara på låg värme till medelvärme. Här får man pröva sig fram för att få rätt färg på rånen.

3
Rulla varje rån direkt efter gräddningen runt en kavelpinne eller blompinne medan rånet är varmt. Låt svalna på bakgaller. Servera till moussen.

Scroll to Top