Rullat julfläsk

Du behöver .5 kg rimmat sidfläsk i bit 3 msk färskriven ingefära 1 msk rivet apelsinskal 2 tsk hela kumminfrön kryddnejlikor ca 2 msk flytande...

Du behöver

  • .5 kg rimmat sidfläsk i bit
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 tsk hela kumminfrön
  • kryddnejlikor
  • ca 2 msk flytande honung
  • bindgarn

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett snitt längs med hela fläsket, från kortsidan, och vik upp det. Fläsksidan blir då nästan dubbelt så lång och kan rullas ihop till en rulle.

2

Skär snitt i svålen med en vass kniv. Vänd fläsket. Gnid in köttsidan med ingefära, apelsinskal och kummin.

3

Rulla ihop köttet till en fast rulle. Bind om med bindgarn. Lägg fläskrullen i en ugnsfast form.

4

Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen mäter 70 grader, det tar cirka 2 ½ timme.

5

Ta ut och låt fläsket svalna något, så att det går att sticka nejlikor i svålen. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Stick nejlikor i svålen och pensla med honung.

6

Griljera fläsket mitt i ugnen tills svålen är knaprig och har fin färg, cirka 8 minuter. Låt kallna.

Scroll to Top