RECEPT FRÅN HJ

Rotfruktssoppa med äggröra

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • broccoli
  • 100 g purjolök
  • 1.5 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl Parmesan
  • 0.5 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd

  • ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 st rågkusar eller andra bröd

Gör så här

1

Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.

2

Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter.

3

Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4

Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme och rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.


Recept