Rostbiffstårta

Tårta på längden med klassisk smak av rostbiff och leverpastej.

Du behöver

  • 8 skiva formbröd längskuret vitt

Fyllning 1 och 3:

150 g leverpastej grovmalen
3.5 msk grädde
1 dl pickles finhackad
2 msk rostad lök

Fyllning 2:

1.5 dl remouladsås
100 g hamburgerkött

Garnering:

1 dl majonnäs
0.75 dl crème fraîche
200 g rostbiff i tunna skivor
2 st kiwifrukter
1 st tomat
riven pepparrot
salladsblad

Det här behövs för 8–10 bitar:

Gör så här

1
Lägg ut två brödskivor efter varandra. Mosa pastejen till fyllning 1 och 3 med grädde. Bred hälften över brödskivorna. Finhacka pickels och fördela hälften över pastejen tillsammans med hälften av löken. Täck med två nya brödskivor.

2
Bred remouladen över brödet. Strimla hamburgerköttet och fördela det över hela längden. Täck med två nya brödskivor

3
Bred resterande pastej över och fördela pickels och lök ovanpå. Täck med de sista brödskivorna.

4
Rör ut majonnäsen med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top