RECEPT FRÅN HJ

Rostbiffssallad med remouladsås

Härlig lättlagad vårsallad med färdigskivad rostbiff, potatis och primörer.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 10 st kokta små potatisar
  • 1 st knippe grön sparris
  • 1 st knippe rädisor
  • 6 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 12 st cocktailtomater
  • 60 g småbladig sallad
  • 3 msk avrunnen kapris
  • 400 g grillad rostbiff skivad
  • 1 dl rostad lök
  • gräslök
  • Remouladsås

  • 2 dl pickles
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry

Gör så här

1

Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Bryt av nedre delen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av och spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

2

Ansa rädisorna och skiva dem. Ansa och skiva salladslöken. Skala och strimla rödlöken. Halvera tomaterna.

3

Remouladsås: Hacka picklesen i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med majonnäs och curry.

4

Fördela salladsbladen på ett generöst uppläggningsfat och toppa med potatis, sparris, rädisor, rödlök, kapris och tomater.

5

Snurra ihop rostbiffsskivorna och fördela på salladen. Toppa med rostad lök och gräslök. Servera såsen till salladen.


Recept