RECEPT FRÅN HJ

Rostbiff med tapenadepotatis

Tapenade, den klassiska provensalska olivröran, är i originalet en mixad puré. Men genom att hacka den för hand blir den vackrare och man får lite mer att bita i. Den salta och smakrika röran smakar härligt på sommaren och passar utmärkt att blanda med kokt färskpotatis. Ett tips när man köper färdiggrillad rostbiff över disk är att få den extra tunt skuren, då blir den saftigare.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatisar
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g rostbiff extra tunnskuren färdiggrillad
  • Tapenade:

  • 1.5 dl svarta oliver urkärnade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 2 msk timjan färsk
  • citron pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • nymald peppar

Gör så här

1

Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Tillsätt citronsaft, olja och peppar.

2

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i bitar. Klyfta tomaterna.

3

Blanda potatis och tapenade. Vänd ner tomaterna vid servering.

4

Lägg potatissalladen i mitten på ett stort fat och lägg rostbiffen runt om.


Recept // Fler rostbiffrecept