Rostbiff med böngroddssallad och rostad sötpotatis

Du behöver rostbiff 1 msk flingsalt 1 tsk svartpeppar 1 msk smör 800 g sötpotatis 1 msk olivolja 0.5 msk flingsalt Böngroddssallad 2.5 msk ljus...

Du behöver

  • rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Böngroddssallad

2.5 msk ljus sirap
2 msk japansk soja
1.5 msk ättiksprit
1 msk sesamolja
vitlöksklyfta
2 msk finriven ingefära
250 g färska böngroddar
salladslökar
0.5 dl sesamfrön

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra rostbiffen. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör. Stick in en termometer och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt köttet vila 20 minuter innan det skivas upp i tunna skivor. Skär sötpotatisen i stora klyftor och fördela på en plåt. Vänd runt i olja och salta. Höj ugnsvärmen till 225° och rosta potatisen tills gyllene, ca 20 minuter.

2

Lägg rostbiffsskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda en dressing av sirap, soja, ättiksprit, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd runt böngroddar, salladslök och sesamfrön i dressingen och fördela över köttet. Servera med sötpotatisen.

3

Den rostade sesamoljan ger den goda nötiga smaken. Använd skalade sesamfrön så slipper du den beska smaken från skalen. Garnera med färsk koriander, en smak som passar fint med maten.

Scroll to Top