Rostbiff med balsamicosirap

Du behöver 1 kg rostbiff salt och peppar Balsamicosirap: 2 dl balsamvinäger 1 dl farinsocker 3 msk vatten 50 g smör Garnera med: persilja Ugn:...

Du behöver

  • 1 kg rostbiff
  • salt och peppar

Balsamicosirap:

2 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
3 msk vatten
50 g smör

Garnera med:

persilja

Ugn: 125°

Gör så här

1
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Stick i en köttermometer och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65°, för rosa kött. Ta ut köttet och låt det vila under folie.

2
Balsamicosirap: Koka ihop balsamvinäger, farinsocker och vatten till en tjockflytande sås. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret i klickar.

3
Skiva köttet och lägg upp det på ett fat. Ringla sirapen över och garnera med persilja.

Scroll to Top