RECEPT FRÅN HJ

Rostade palsternackor med nötter och brynt smör

Underbart tillbehör som doftar och smakar ljuvligt gott med det brynta smöret och nötterna. Smöret häller du på vid serveringen.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 800 g palsternackor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping

  • 100 g smör
  • 3 msk hackade valfria nötter
  • 2 msk hackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och halvera eller kvarta palsternackorna. Lägg dem i en smord form eller på en bakplåtspappersklädd långpanna. Krydda.

2

Rosta strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter, tag ut och lägg på ett uppläggningsfat.

3

Smält smöret på medelvärme tills det doftar nötigt och fått lagom med färg. Häll smöret över palsternackorna och toppa med nötter och persilja. Servera genast.


Recept