RECEPT FRÅN HJ

Rostad sparris med bacon

Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • paket bacon
  • Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar nymald
  • Sallad:

  • burkar stora vita bönor
  • 2 st tomat
  • kruka basilika
  • Garnera med:

  • 2 dl Parmesan grovriven
  • 0,5 dl pinjenötter rostade
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk. 

2

Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 12 minuter.

3

Dressing: Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar. 

4

Sallad: Skölj bönorna och låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda bönor, tomater, dressing och basilikablad.

5

Lägg upp salladen och toppa med sparris, ost och nötter.


Kommentar:
Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.

Recept // Fler grön sparrisrecept