Rostad sparris med bacon

Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • paket bacon

Dressing:

3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
salt
peppar nymald

Sallad:

burkar stora vita bönor
2 st tomat
kruka basilika

Garnera med:

2 dl Parmesan grovriven
0,5 dl pinjenötter rostade

Ugn: 225°

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk. 

2

Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 12 minuter.

3

Dressing: Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar. 

4

Sallad: Skölj bönorna och låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda bönor, tomater, dressing och basilikablad.

5

Lägg upp salladen och toppa med sparris, ost och nötter.


Kommentar:
Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.

Scroll to Top