Rostad rotsellericarpaccio med tångkaviar

Du behöver 1 kg rotselleri 2 msk kallpressad rapsolja flingsalt och nymald svartpeppar 2 dl crème fraîche 100 g svart tångkaviar ca 2 dl hackad...

Du behöver

  • 1 kg rotselleri
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g svart tångkaviar
  • ca 2 dl hackad rödlök
  • hackad dill
  • apelsinklyftor

Gör så här

1

Skala rotsellerin med kniv. Skär den i tunna skivor, helst på mandolin.

2

Lägg skivorna i en bunke. Blanda med olja och flingsalt. Vicka ut rotsellerin på två bakpappersklädda plåtar. Separera skivorna så att de inte ligger dubbelt.

3

Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader. Tiden är beroende av hur tjocka skivorna är.

4

Lyft ut de skivor som blir färdiga först och lägg över på ett bakgaller. Rotsellerin ska bli mjuk och lite rostad, om några blir knapriga är det trevligt med olika konsistens. Låt all selleri kallna på bakgaller.

5

Fördela rotsellerin på tallrikar eller fat. Mal över svartpeppar. Klicka på crème fraiche och kaviar. Strö över rödlök och dill. Garnera med apelsinklyftor.

Scroll to Top