4 portioner
Du behöver
- 900 g färskpotatis
- 3 msk olivolja
- 250 g cocktailtomater på kvist
- 4 tjocka skivor dagsgammalt surdegsbröd
- 3 msk grön pesto
- 400 g kikärtor avsköljda
- 60 g småbladig spenat
- 1 ½ dl grovriven parmesanost
- 1 krm chiliflakes
- 100 g yoghurtbollar naturell smak
- ½ dl grovhackad dill
Brynt smör
100 g smör
2 msk hackad dill
rivet skal av 1 citron
Ugn: 225°
Gör så här
Skrubba och dela eventuellt potatisen. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Häll över 2 msk olja och vänd om.
Rosta potatisen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut och lägg på tomaterna.
Dela brödet och lägg i en bunke. Vänd i peston och blanda om väl.
Fördela brödet på plåten. Vänd om. Torka av kikärterna ordentligt och lägg på plåten. Häll på 1 msk olja.
Rosta vidare i 15–20 minuter. Brödet och potatisen ska ha fått fin färg och kikärtorna ska vara knapriga på utsidan och mjuka på insidan. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna lite.
Grovhacka spenaten. Vänd ner i salladen tillsammans med parmesan och chiliflakes.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar bubbla. Det ska vara lite brunt till färgen och dofta nötigt. Blanda smöret med dill och citronskal.
Fördela salladen på ett uppläggningsfat. Toppa med yoghurtbollar och strö över dill. Servera med brynt smör.