Rostad ­potatis­sallad med yoghurtbollar

Rostad potatissallad med tomater, kikärtor, pesto och yoghurtbollar. Det blir även gott med minimozzarella. Servera som huvudrätt eller på buffébordet.

4 portioner

Du behöver

  • 900 g färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 4 tjocka skivor dagsgammalt surdegsbröd
  • 3 msk grön pesto
  • 400 g kikärtor avsköljda
  • 60 g småbladig spenat
  • 1 ½ dl grovriven parmesanost
  • 1 krm chiliflakes
  • 100 g yoghurtbollar naturell smak
  • ½ dl grovhackad dill

Brynt smör

100 g smör
2 msk hackad dill
rivet skal av 1 citron

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skrubba och dela eventuellt potatisen. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Häll över 2 msk olja och vänd om.

2

Rosta potatisen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut och lägg på tomaterna.

3

Dela brödet och lägg i en bunke. Vänd i peston och blanda om väl.

4

Fördela brödet på plåten. Vänd om. Torka av kikärterna ordentligt och lägg på plåten. Häll på 1 msk olja.

5

Rosta vidare i 15–20 minuter. Brödet och potatisen ska ha fått fin färg och kikärtorna ska vara knapriga på utsidan och mjuka på insidan. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna lite.

6

Grovhacka spenaten. Vänd ner i salladen tillsammans med parmesan och chiliflakes.

7

Brynt smör: Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar bubbla. Det ska vara lite brunt till färgen och dofta nötigt. Blanda smöret med dill och citronskal.

8

Fördela salladen på ett uppläggningsfat. Toppa med yoghurtbollar och strö över dill. Servera med brynt smör.

Scroll to Top