Du behöver
- 900 g delikatesspotatis
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- 250 g grön sparris
- 5 st salladslökar
- 1.5 dl sojabönor
- 150 g sugar snaps
- 2 dl blandad småbladig sallad
Dressing
1 dl olja
0.75 dl finhackad dill
0.5 dl riven Västerbottensost
rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
Garnering
dill
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och halvera eller kvarta den om det behövs. Fördela potatisen på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Häll över oljan och vänd om noga, strö över flingsalt.
Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola av i kallt vatten dela, stjälarna i tre delar.
Ansa och skiva salladslöken. Ansa och koka sugar snapsen i ca 1 minut, häll av vattnet och spola av bönorna i kallt vatten. Hacka dillen. Riv osten. Riv citronskalet.
Mixa samman dill, olja, ost, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman dressing och potatis. Tillsätt sparris, soja bönor, salladslök, sugarsnaps och ansad sallad och vänd om. Garnera med dill och servera.