Rostad potatissallad med Västerbottensostdressing

Du behöver 900 g delikatesspotatis 2 msk olivolja flingsalt 250 g grön sparris 5 st salladslökar 1.5 dl sojabönor 150 g sugar snaps 2 dl...

Du behöver

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g grön sparris
  • 5 st salladslökar
  • 1.5 dl sojabönor
  • 150 g sugar snaps
  • 2 dl blandad småbladig sallad

Dressing

1 dl olja
0.75 dl finhackad dill
0.5 dl riven Västerbottensost
rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar

Garnering

dill

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och halvera eller kvarta den om det behövs. Fördela potatisen på en bakplåtspappersklädd långpanna.

2

Häll över oljan och vänd om noga, strö över flingsalt.

3

Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

4

Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola av i kallt vatten dela, stjälarna i tre delar.

5

Ansa och skiva salladslöken. Ansa och koka sugar snapsen i ca 1 minut, häll av vattnet och spola av bönorna i kallt vatten. Hacka dillen. Riv osten. Riv citronskalet.

6

Mixa samman dill, olja, ost, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

7

Blanda samman dressing och potatis. Tillsätt sparris, soja bönor, salladslök, sugarsnaps och ansad sallad och vänd om. Garnera med dill och servera.

Scroll to Top