RECEPT FRÅN HJ

Rostad potatissallad med haricots verts

Vår ljuvliga sallad med rostad potatis, gröna bönor, rädisor och rödlök är det perfekta tillbehöret till grillat kött.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 st rödlökar
  • 150 g gröna bönor
  • 10 st rädisor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Dressing

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skrubba potatisen och dela den i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

2

Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills den fått fin färg.

3

Skala och skiva löken tunt. Ansa och koka bönorna 2 minuter i saltat vatten. Ansa och skiva rädisorna.

4

Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

5

Blanda potatis, bönor, lök, rädisor och dressing. Strö över persilja.



Recept