RECEPT FRÅN HJ

Rostad potatissallad med brynt smör

Augustigrönsaker och rostad potatis i en matig sallad med brynt smör.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 st förkokta majskolvar
  • 6 st morötter
  • 150 g haricots verts
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • saft av en halv citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g smör
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och rör om.

2

Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter.

3

Repa majsen. Ta ut plåten och fördela majsen över potatisen. Rosta vidare i 8–10 minuter.

4

Skrubba och skala morötterna. Dela på längden och koka i lättsaltat vatten.

5

Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten.

6

Blanda allt utom smöret i en stor skål.

7

Smält smöret tills det doftar nötigt och har slutat skumma. Häll det över salladen.


Recept