Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 2 msk olivolja
- 2 st förkokta majskolvar
- 6 st morötter
- 150 g haricots verts
- 0.5 dl finhackad persilja
- saft av en halv citron
- 0.5 dl olivolja
- 200 g smör
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och rör om.
2
Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter.
3
Repa majsen. Ta ut plåten och fördela majsen över potatisen. Rosta vidare i 8–10 minuter.
4
Skrubba och skala morötterna. Dela på längden och koka i lättsaltat vatten.
5
Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten.
6
Blanda allt utom smöret i en stor skål.
7
Smält smöret tills det doftar nötigt och har slutat skumma. Häll det över salladen.