Rostad potatissallad

Du behöver 1.5 kg delikatesspotatis 3 msk rapsolja salt peppar 200 g sugar snaps 2 st rädisor knippen 1 st sallad påse Dressing: 1 st...

Du behöver

  • 1.5 kg delikatesspotatis
  • 3 msk rapsolja
  • salt peppar
  • 200 g sugar snaps
  • 2 st rädisor knippen
  • 1 st sallad påse

Dressing:

1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 dl rapsolja
100 g lagrad ost riven
salt peppar
persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och torka potatisen. Dela stora potatisar. Blanda potatisen med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25 minuter.

2
Ansa sugar snapsen. Skölj och dela rädisorna. Koka sugar snaps och rädisor i saltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och blanda sugar snaps och rädisor med potatisen.

3
Dressing: Vispa samman pressad vitlök och äggulor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Blanda salladen med potatisen och ringla över dressingen. Strö över persilja.

Scroll to Top