Du behöver
- 1.5 kg delikatesspotatis
- 3 msk rapsolja
- salt peppar
- 200 g sugar snaps
- 2 st rädisor knippen
- 1 st sallad påse
Dressing:
1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 dl rapsolja
100 g lagrad ost riven
salt peppar
persilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skölj och torka potatisen. Dela stora potatisar. Blanda potatisen med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25 minuter.
2
Ansa sugar snapsen. Skölj och dela rädisorna. Koka sugar snaps och rädisor i saltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och blanda sugar snaps och rädisor med potatisen.
3
Dressing: Vispa samman pressad vitlök och äggulor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Blanda salladen med potatisen och ringla över dressingen. Strö över persilja.