RECEPT FRÅN HJ

Rostad potatissallad

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 tsk rosmarin
  • vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 dl persilja
  • citron
  • ask ruccolasallad
  • purjolök

Gör så här

1

Ugn 250 grader. Välj ut små potatisar eller klyfta större. Blanda med olivolja, rosmarin, finhackad vitlök, salt och svartpeppar.

2

Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills potatisen är färdig. Vänd på dem ett par gånger så de inte bränner fast. Låt svalna till rumstemperatur.

3

Blanda aioli med senap, purjolök, persilja och citronsaft- och skal. Smaka av med salt och peppa. Blanda med de rumstempererade potatisarna och ruccola.


Recept