Du behöver
- 0.5 st mjuk pepparkaka
- smör till stekning
- 250 g stiltonost
- 3 st fikon färska
Chutney:
100 g fikon i cognacslag, avrunnen vikt
0.5 msk cognacslag
10 g syltad ingefära
1 tsk pressad citronsaft
Gör så här
Baka pepparkakan enligt receptet på mjuk pepparkaka.
Chutney: Skär bort skaften på fikonen. Mixa fikon, cognacslag, ingefära och citronsaft till en kräm.
Dela pepparkakan på längden. Lägg undan den ena delen för att använda till lingonbakelserna. Skär den kvarvarande delen på längden, och skär längderna i sammanlagt 24 bitar.
Stek pepparkakskuberna i en stekpanna med smör. Lägg en bit stiltonost på varje pepparkaka. Toppa med chutney och en fikonklyfta.
Julens kryddor i den mjuka pepparkakan passar alldeles utmärkt ihop med en smakrik stiltonost. Likaså den annorlunda ”chutneyn” som görs på fikon i cognacslag.