Du behöver
- 4 st paprikor stora röda
- 1 st röd spansk peppar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 l vatten
- 3 msk kycklingfond
- 0.5 kruka färsk timjan
- 1 tsk balsamicovinäger
- 400 g fiskbullar i buljong
- 1 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
baguette
Ugn: 250°
Gör så här
1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt tillsammans med chilipeppar och oskalade vitlöksklyftor. Rosta i övre de-len av ugnen i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli svart. Vänd på den spanska pepparn så att den grillas runt om.
2
Spola paprikorna och chilin i kallt vatten skala bort skinnet med en skalkniv. Kärna ur pepparn och skala vitlöksklyftorna.
3
Mixa paprika, chili, vitlök och olja till en puré. Späd med lite vatten.
4
Koka upp purén, vatten och fond i en kastrull och låt koka några minuter. Smaksätt med timjan och balsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar.
5
Stek fiskbullarna i en stekpanna med olja ett par minuter. Salta och peppra. Servera fiskbullarna på grillpinnar på kanten till soppskålen. Garnera med timjan och servera baguette till soppan.