RECEPT FRÅN HJ

Rostad paprikasoppa med falska musslor

Foto: Karin Mönefors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor stora röda
  • 1 st röd spansk peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • 400 g fiskbullar i buljong
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • Garnera med:

  • färsk timjan
  • Servera med:

  • baguette
  • Ugn: 250°

Gör så här

1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt tillsammans med chilipeppar och oskalade vitlöksklyftor. Rosta i övre de-len av ugnen i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli svart. Vänd på den spanska pepparn så att den grillas runt om.
2
Spola paprikorna och chilin i kallt vatten skala bort skinnet med en skalkniv. Kärna ur pepparn och skala vitlöksklyftorna.
3
Mixa paprika, chili, vitlök och olja till en puré. Späd med lite vatten.
4
Koka upp purén, vatten och fond i en kastrull och låt koka några minuter. Smaksätt med timjan och balsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar.
5
Stek fiskbullarna i en stekpanna med olja ett par minuter. Salta och peppra. Servera fiskbullarna på grillpinnar på kanten till soppskålen. Garnera med timjan och servera baguette till soppan.

Recept