Rostad paprika-soppa

Du behöver Ugn: 225° 8 st gula paprikor Eller orange 10 st vitlöksklyftor med skal rapsolja eller olivolja 1 l vatten 2 st hönsbuljongtärningar 1...

Du behöver

Ugn: 225°

8 st gula paprikor Eller orange
10 st vitlöksklyftor med skal
rapsolja eller olivolja
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

rosmarin

Gör så här

1

Kärna ur och ansa paprikorna. Dela i 4 delar vardera och lägg med kupiga sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även vitlöksklyftorna på plåten.

2

Ringla över olja och rosta högt upp i ugnen 18–20 minuter eller tills paprikaskalet blivit lite svart och ”bubblar”.

3

Låt paprikorna svalna lite. Lägg i plastpåsar och låt vila en stund så går skalet lättare att dra bort. Ta bort skalet på paprikor och vitlök.

4

Koka samman vatten och buljongtärningar. Lägg samtliga ingredienser i en skål och mixa till en slät soppa.

5

Strö över rosmarin vid servering.

Scroll to Top