Du behöver
Ugn: 225°
8 st gula paprikor Eller orange
10 st vitlöksklyftor med skal
rapsolja eller olivolja
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnera med
rosmarin
Gör så här
Kärna ur och ansa paprikorna. Dela i 4 delar vardera och lägg med kupiga sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även vitlöksklyftorna på plåten.
Ringla över olja och rosta högt upp i ugnen 18–20 minuter eller tills paprikaskalet blivit lite svart och ”bubblar”.
Låt paprikorna svalna lite. Lägg i plastpåsar och låt vila en stund så går skalet lättare att dra bort. Ta bort skalet på paprikor och vitlök.
Koka samman vatten och buljongtärningar. Lägg samtliga ingredienser i en skål och mixa till en slät soppa.
Strö över rosmarin vid servering.