RECEPT FRÅN HJ

Rostad paprika-soppa

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Ugn: 225°

  • 8 st gula paprikor Eller orange
  • 10 st vitlöksklyftor med skal
  • rapsolja eller olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnera med

  • rosmarin

Gör så här

1

Kärna ur och ansa paprikorna. Dela i 4 delar vardera och lägg med kupiga sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även vitlöksklyftorna på plåten.

2

Ringla över olja och rosta högt upp i ugnen 18–20 minuter eller tills paprikaskalet blivit lite svart och ”bubblar”.

3

Låt paprikorna svalna lite. Lägg i plastpåsar och låt vila en stund så går skalet lättare att dra bort. Ta bort skalet på paprikor och vitlök.

4

Koka samman vatten och buljongtärningar. Lägg samtliga ingredienser i en skål och mixa till en slät soppa.

5

Strö över rosmarin vid servering.


Recept